2011. július 15., péntek

Steller tengeri majma (Steller's Sea Ape)

Első észlelés:1741
Hely:Alaszkai öböl

Georg Wilhelm Steller(1709-1746) egy német botanikus,zoológus ,orvos és kutató volt.Számos állatot írt le könyveiben,mivel sokat hajózott és utazott,innen ismerős lehet valakinek például Steller tengeri tehene is.

És most jön képbe a kriptozoológia.1741 október 10.- én az Alaszkai-öbölben két órán figyelt meg egy tengeri emlőst,amelyet tengeri "majomnak" ír le:hossza mintegy másfél méter,uszonya nincs,a farka kétágú.Szürkés szőr borította volna,hasán vöröses-fehér csíkkal.Uszonya a cápáéhoz hasonlított.A hajótól nem messze egy hínárral "jáccott".
Steller megpróbálta lelőni,de elvétette a lövését.

Ezek után sok kutató,tengerész és tudós próbálta ki találni hogy mit is láthatott Steller.Többen azt mondták,hogy valószínűleg csak összekeverte egy rozmárral vagy egy fókával.Na de egy zoológus és megannyi állat felfedezője,mégis hogy a fenébe keverte volna össze más állattal ezt a lényt?Volt aki tengerben élő főemlősre tippelt, és volt aki sellőre.
1960-ban az angol Alistair Hardy tengerbiológus,azt a feltevést kockáztatta meg,hogy az előember fejlődésének egy szakaszát a tengerben töltötte,s néhányuk talán ott is maradt.
A lényt azóta senki sem látta.

SAJÁT VÉLEMÉNY:A kutató szerintem egy új faj egy példányát vehette észre,erősen kétlem hogy összekeverte volna például akár egy fókával.A csalás esete is kizárt,egy neves kutató miért tenne ilyet.Remélem egyszer megtaláljuk,ha még nem pusztult ki..

1 megjegyzés:

  1. amugy ezt nézd:

    http://scienceblogs.com/deepseanews/tampa-sea-monster-1.png

    Ha ez nem a tengeri majomé, akkor nemtom mié.

    VálaszTörlés