2011. július 14., csütörtök

Start!

Üdvözlök mindenkit!
Mi is az a kriptozoológia?Olyan tudomány,mely állatok létezése kérdéses, de nem bizonyítható, vagy amelyeket általánosan kihaltnak tartanak, de olykor egyes szemtanúk mégis látni vélik őket. Ezen állatok és nyomaik, vagy létük más bizonyítékai után kutatnak a kriptozoológusok.
A kifejezést Bernard Heuvelmans zoológustól találta ki, meghatározása szerint „a rejtőzködő állatok tana”.

Azért kezdtem el írni ezt a blogot,mert már kiskorom óta érdekelnek az ilyenek.A legtöbb embert mindig is vonzotta az ismeretlen a megmagyarázhatatlan.Ha talált a kérdésére választ,nem elégedett meg tovább kutatta a következőt és így tovább.Hasonló ez az égboltunk tanulmányozásához.Itt a Föld,amit még nem is ismerünk teljesen,de már az eget kémleljük.Kezdetben megismertem az "alapokat" a Loch Ness-i szörnyet,majd a Yetit és így tovább.Az már más kérdés ,hogy melyiket is hittem el ezek közül hogy létezik-e vagy sem?

A zoológusok a kriptozoológiát áltudománynak nevezik.Szerintük már minden nagyobb fajt felfedeztünk,már évente csak bogarakat és hasonló kistestű élőlényeket fedeznek fel.

Egy ókori filozófusnak egyszer a következő kérdést tették fel:"Melyik a legravaszabb állat a világon?" És ő így felelt : "Amelyiket még nem látta ember."

A zoológusok megtanulhatták volna,hogy ne kételkedjenek "valószínűtlen" teremtmények létezésében.Igaz sok az átverés ebben a témában is,de akkor se kételkedjünk az összes kriptid létezésében!

Erre példa a komodói sárkánygyík,amit a civilizált világ csak 1912-ben fedezett fel!
Ott van még az óriás panda,amit Mrs.William Harkness fedezett fel 1937-ben,és boldogan hurcolta el a chicagói állatkertbe.Ezelőtt ez is kriptid volt,hiába üldözték vadászok és állatkerti gyűjtők,fél évszázadon egy sem akadt emberi kézre!
A múlt században fedezték fel a legnagyobb termetű főemlőst a gorillát Kongóban.Aki azelőtt látta csak kinevették és mesének tartották ezt a lényt.
Na de akkor ezek alapján miért ne élhetne a Yeti és például a Mokele Mbembe?

A képen szintén egy ex-kriptid látható a Napsugár kígyó.

Inkább beszéljünk a témáról,veszekedjünk,cseréljünk eszmét,még mindig jobb mintha a szőnyeg alá söpörnénk a dolgot és tudomást sem veszünk róla.

Ezen a blogon,minden bejegyzésben egy-egy kriptozoológiai lényt fogok bemutatni,és a végén hozzá teszem személyes megjegyzésemet hogy szerintem létezik e vagy sem,esetleg mi lehet valójában.
Holnap fogok kirakni két posztot,két állatról.

Remélem sokan követitek majd a blogom!
Üdv:
M.L.

4 megjegyzés:

  1. Hello!
    Fb-n a Legendavadász csoportban láttam a reklámod. ;P Érdekesen hangzik így első nekifutásra a blogod, remélem jó lesz, mindenesetre figyelni fogom. :)
    De nem ezért írtam, hanem mert felcsigáztál valamelyest, és egy ötlet bontakozott ki bennem - esetleg egy-egy bejegyzést szentelhetnél majd egy-két ex-kriptidről, mert annyira... furcsa ezt így hallani, hogy például az óriáspandát is kitaláltnak tartották. Ez szerintem nagyon érdekes, és nem hallottam soha azelőtt róla. :) Úgyhogy, ha adhatnék egy tippet, azt mondanám, indítsd majd egy ilyen rovatot. :)

    És még egy jó tanács, ami tényleg tanács, ne vedd támadásnak: a vessző és a pont után is rakunk szóközt a magyar nyelvben. (meg az általam ismert nyelvekben) Szerintem próbáld meg ehhez tartani magad, mert azzal igényesebbé teheted az írásaidat. :) (meg esetleg a szöveg sorkizárttá tétele...?)

    Jó munkát, sok szerencsét, még találkozhatsz majd errefelé velem! ;)
    Tune

    VálaszTörlés
  2. Helló!
    Köszönöm szépen a tanácsot,az a baj gyorsan írok és nem nagyon figyelek ilyenre,inkább csak a helyesírásra,de megpróbálom megfogadni !:)
    Az ötletedet pedig szintén megfogadom,majd teszek fel ex-kriptideket is,hasonlót még úgysem láttam más oldalakon :)

    Köszönöm!
    Üdv
    Laci

    VálaszTörlés
  3. Néma Bob vagyok.

    Tudnék neked ajánlani elsőnek egy Hibagon nevű japán kriptidet.

    http://www.cryptomundo.com/cryptozoo-news/hibagon/

    VálaszTörlés
  4. https://www.scribd.com/doc/214604785/Spekulativ-evolucio
    Ez a kriptidek spekulatív evolúciójáról szó.

    VálaszTörlés