2012. augusztus 22., szerda

Fanyűvő észlelés Székesfehérváron

Még a fanyűvő észlelések kezdetén találtam megy egy Fanni nevű lány blogját, aki leírta benne, hogy látott egy lényt, de inkább idézem:

"Tavaly nyáron sétálgattam egy réten éjjel 2 körül és a rét melletti domboldalon egy hosszú vékony emberalakot láttam elfutni. Arrafelé van sok erdő is, patakok meg mindenféle ahol szerintem egy ilyen élőlény élhet. Eddig nem is nagyon törődtem vele leszámítva, hogy még mindig félek tőle, de tegnap találtam egy oldalt ahol nagyon sokan foglalkoznak vele. Engem is nagyon érdekel, hogy mi ez és szeretném ha ti is írnátok ide, hogy mi a véleményetek. Szívesen várok saját sztorikat is. Előre is köszi"

A blogja egyáltalán nem népszerű, a sok találat között épphogy megtaláltam, ráadásul már nem is írja. Ha egy hoax storyt akarna beadni azoknak, akiket ez érdekel, akkor egyértelmű, hogy beküldi a történetét valamelyik blogírónak. Ráadásul ez még 2010 nyarán történt, akkor még igazán gyerekcipőben jártak a fanyűvős történetek. Szóval ez a lány várta, hátha jelentkezik valaki. Én megtettem egy közösségi oldalon, azonban kezdetben nem nagyon válaszolt. Ez még 2011 szeptemberében történt, szóval már régebben.
Ezután megszakadt a kapcsolatunk, nem volt internet, a gépe is tönkrement. Majd pedig hosszú szünet és már kezdtem kételkedni benne, hogy kapok egy teljes storyt, amikor is a napokban rám írt magától és leírta részletesen mi is történt.

"Én székesfehérváron lakom, azon belül feketehegyen, ami egy kis külváros és vannak itt erdők meg rétek, domboldalak stb.. egyszóval ahol lehet lazítani. Körülbelül egy éve történt nyáron, hogy este nagyon berágtam a családomra és elindultam sétálni. egy réten mentem keresztül egy domboldal mellett. Telihold volt ezért a domboldal tökéletesen kirajzolódott, amikor hirtelen megláttam egy kb. 3 méteres iszonyatosan vékony embert átfutni egyik bokortól a másikhoz. Ez nem csak a képzelőerőm volt, mert annyira megijedtem, hogy hirtelen nem tudtam mozdulni és összeestem meg lezsibbadt mindenem. Utána nagy nehezen elindultam haza alig bírtam mozogni és végig éreztem a hátamon egy szúrós tekintetet és nem mertem hátranézni. Elkapott egy sírógörcs még soha nem láttam ennyire valósághű természetfeletti dolgot. Ha tudtam volna, hogy mások is látták tuti előbb beírom. Nem is mertem mondani senkinek, mert annyira hihetetlen az egész. nem láttam se az arcát se azt hogy szőrös volt e... csak annyit hogy nagyon magas és hosszuak voltak a kezei leértek a térdéig kb....én már nem emlékszem h hogy mentem haza annyira lesokkolt mert emlékszem h amikor megláttam kisebb sokkot kaptam és arra gondoltam h nemtudok felállni és hazamenni"

Azeriel Shade illusztrációja

A legtöbb nyűvi észlelés olyan erdős területen történt, ahol vannak riolittufás tájak vagy bányák. Kiderült, hogy ahol látta Fanni a lényt természetesen ott is vannak régi elhagyatott bányák. Korábban írtam, hogy felvetettem azt a lehetőséget, hogy ezek üregeiben bújik meg az élőlény az erős napfény elől és csak éjjel jön elő. A tufás tájakon is vannak bőven mély üregek, erre példa az a hely ahol élek, itt pl. a napokban fedeztek csak fel egy 6 méter mély üreget!

A térképre és az előző észlelésekre támaszkodva ( pontosabban időrendi sorrendben ez az előbbi és utána jött a többi) volt egy észlelés Fejér-megyében ( István blogján volt olvasható), amikor is egy nő a kisfiával ment autóval és átfutott előttük az úton a lény. Iszkaszentgyörgy és Kincsesbánya közti útszakaszon. A Fanni pedig Fehérváron belül "Fekete Hegy" részen lakik, ami Iszkaszentgyörgy felé esik.

Szerintem ez az egyik leghitelesebb észlelés, már ha valaki megadja az esélyt arra, hogy létezik a Fanyűvő. A lány megijedt, senkinek se merte elmondani a dolgot. Már két évvel korábban történt és semmiféle túlzás nincs a történetben sem, megegyezik és hasonlít későbbi beszámolókkal is.

16 megjegyzés:

  1. Én igaz Borsodban élek, de jártam már Kincsesbánya felé, egy rokonom ott lakik. A táj módfelett hasonlít a Csereháti-dombságra, ahol lakom, csak a leírt helyszínen sokkal több erdő van, és bányászatot folytattak. Szerintem simán elbújhat egy ilyen lény ott.

    VálaszTörlés
  2. Üdv mindenkinek!
    Ózdon élek, és tegnap délután édesapámmal jártam az erdőben, éppen gombáztunk. Olyan 16:00-16:30 körül járhatott az idő, mikor egy erdei úton, ahol traktorral, motorral szoktak járkálni néha, megláttam egy nyomot. Addig is sok őz, vaddisznó nyomot láttunk út közben, de az a nyom teljesen más volt. 3 előre álló picit vaskos ujjak, egy kicsit voltak hosszabbak mint az emberi hüvelykujj, és egy jobbra elálló ujj, ami rövidebb volt a másik 3 ujjtól, és vaskosabb. Egy nyom volt ott, nem volt mellette másik. Sajnos a telefon nem volt nálam, így nem tudtam képet csinálni róla.

    VálaszTörlés
  3. Ez érdekes, én barcikai vagyok, tehát nem élek messze tőled, és 2 éve pont ilyen lábnyomokkal futottam össze a hóban, a város erdőségén túli dombos részeken. Én is megtudok különböztetni az ott élő állatok lábnyomait, de ez valahogy olyan... Hát, leginkább a struccéhoz tudnám hasonlítani. Gondolom nem kell mondanom, hogy nem él túl sok strucc a környéken.:)Rengeteget szoktunk arra túrázni, és őszintén szólva nem ez az egyetlen furcsaság, amivel összefutottunk az évek során.

    VálaszTörlés
  4. Köszi a tapasztalatokat!:) Érdekesek ezek a beszámolók

    VálaszTörlés
  5. Emberre veszélyes lehet, mivel táplálkozik ?
    Tervezem hogy valamelyik éjjel kimegyek Székesfehérváron a Feketehegyi erdőbe megpróbálok készíteni fényképet erről a lényről, és nem szeretném fanyűvő eleségként végezni !
    A választ előre is köszönöm !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem lehet tudni biztosra mivel is táplálkozik, azonban a hitelesebb beszámolók alapján inkább FÉLÉNK állattal állunk szembe, tehát kétlem hogy veszélyes lenne, inkább fél ő tőled, mint te tőle. Szerintem egyébként minden evő,de inkább növény vagy bogyók, mint hús, nem tudom elképzelni, hogy őzre vagy ilyesmikre vadászna, elhullott tetemeket se találtak még.

      Törlés
    2. Én Kincsesbányán élek, a házunkal szemben azon a részen ahol láttuk az erdőben kb. 1-2 km re gyümölcsös található, és elhagyatott borospincék, mert az ott lakókat kitelepítették. Van alma, körte, szilva és menedék. És ez az erdő jóformánegybefügg azzal amelyik a Fekete hegyen található, nem mellesleg a bakonyal.

      Törlés
    3. Szia hogy tudnalak utolerni ?

      Törlés
  6. Én éppenséggel Kincsesbányán élek, azon a részén amelyik iszkaszentgyörgy határán van, kint az erdőben, mikor od költöztünk(2 éve) egyik este anyukámmal épp Székesfehérvárról tartottunk haza autóval, a házunk közelében az úton egy kb 2-2,5 m magas valami futott át, alig néhány másodpercig láttuk, de azt megállapítpttuk hogy semelyik állatra nem emlékeztetett amit valaha láttunk. Van még eggy érdekesség, én Iszkaszenrgyörgyön éltem 14 éves koromig, onnan költöztünk Kincsesbányára (kb. 3 km.) és már szentgyörgyön is találkoztam olyannal aki azt mondja látta ezt a lényt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ui. én voltam az a fiú,csak nem olyan kicsi :D

      Törlés
    2. Mintha ezt a beszámolót olvastam volta már egy kriptides blogon, nem? Esetleg beküldted valahová? Vagy csak nagyon hasonlít :D De szerintem a tiédet olvastam, írtam is erről egy elméletet, nézd vissza a fanyűvő bejegyzéseket

      Törlés
  7. Még mielőtt ezt a blogot olvastuk volna, Kincsesben az erdőben ketten láttak egy hasonló lényt. Kb 3 méterről. Éjjel, sötétben. Hirtelen felkapcsolt,rávilágító fejlámpa fényénél ilyen közelről eldönthető volt, hogy nem látomás, és nem két emberé. Én utólag tudtam meg, de így megértettem a visszatérő két személy (hölgy) parázós, zavart viselkedését. Erre az esetre rá jópár hónappal találtam meg ezt a blogot, megmutattam a lányomnak,akit egyből levert a víz és tiszta libabőr lett, azt mondta:ez volt az! Akkor tudtam meg mit láttak.A lányom és a feleségem...

    VálaszTörlés
  8. Üdv!
    Nem nagyon szeretnèk bàrmit is leírni de ugyèrzem ami ma hajnalban törtènt velünk,az tulszàrnyal bàrmifèle fantàziàt,most is ràz a hideg,fèlek ès bekönnyezek ha erre gondolok,Kristóf vagyok ès Monorierdőn èlek(Pest megye)van itt nàlunk egy erdős rèsz ami bevisz egy hídhoz,ami alatt fút az m4es autopálya,hajnalban kimentünk cigizni,beszèlgetni 4-en baràtok,kocsival.
    A 4es mellett rèt van,mi a híd vège fele àlltunk meg ès amikor kinyitottuk az ajtót a híd külső peremènèl ahol visz le a rètre a híd dombja, hallottunk valami mozgàst,gyorsan odaszaladtunk 3 mp volt az egèsz,ès kèrdezem èn milyen àllat az ami 30 mèter meredek magasból megtesz kb 400mètert halkan,mivel hallottuk a rèt közepèből a mozgàst hang alapjàn nem volt kistestű,felkapcsoltam a telefonomon a vakút ès làttam 2 szempárt,kb 2 mèter magas valahogy ugy,hogy a test nem felènk nèzett de a szempár igen,hófehèr volt ès nagy,megijedtem ledobtam a telefont a többiek mentek vissza gyorsan a kocsihoz ès ènis beültünk de rà fèl percre kiszàlltunk,megvilágitottuk a rétet a magasból de sehol senki,azóta ver minket a visz ès hiàba nem hittem benne ez idàig ezek a valós tények,nincs az az állat ami ilyen magasból,ilyen gyorsan leér,nemtudom milehet dee aludni se birok....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A félelmed átérzem.
      Nagyon para ismeretlennel,nem megszokottal találkozni.Nekem is volt hasonló...

      Törlés