2011. szeptember 8., csütörtök

ex- kriptid #2. : Kellas macska

Első észlelés: 1983
Hely: Kellas, Skócia

A Kellas macska egy kis fekete macska melyet Skóciában találtak. Eleinte egy kelta mitológiai vadmacskának gondolták, ám 1984-ben egy Ronnie Douglas nevű vadász lelőtt egy példányt. Egyértelműen kizárták a hoax/csalás esetét. Megállapították, hogy egy hibrid, mely a vadon élő és a házi macska "Felis silvestris" faj keveréke. Neve azért lett Kellas, mert a tetemet Karl Shuker zoológus és kriptozoológus vizsgálta meg és ő nevezte el Kellasnak, ugyanis ezen a helyen találták meg az állatot. Egyébként 65 centiméter a macska hossza, erős és hosszú hátsó lábai vannak és a farka megnőhet akár 30 centiméter hosszúra is. Az állatot és mintáit az Elginben található múzeumban őrzik,Skóciában.
Érdekességképp nemcsak a kelta mitológiában jelenik meg, hanem Edgar Allan Poe novellájában, aminek címe "A Fekete Macska". Itt baljóslatú macskának tünteti fel, színe fekete és mellkasán fehér folt van.
Jobbra a Kellas macska koponyája, balra a Dufftown macskáé.

Természetesen több Kellas macskát is fogtak már el vagy rosszabbik esetben lőttek le 1983-től megkezdődően, főleg folyó partok közelében. Volt eset is mikor egy vadász, oldalba lőtt egy példányt és kiderült, hogy terhes volt az állat, mert egy csíkos kiscica esett ki az oldalából. Ez az eset 1986-ban történt.
1991-ben több Kellas kölyök is ellett. Feketék voltak,de több helyen csíkosak is. Sajnos a napok elmúlásával a kicsik meghaltak. Nem tudták mire vélni a dolgot, arra gyanakodtak, hogy halálos géneket is kaptak a kicsik, valamint nem megfelelően táplálkoztak.

SAJÁT VÉLEMÉNY: Ez az eset bizonyítja, hogy míg valamely állatot csak mesebelinek és mitológiainak hisznek, nem zárhatja ki annak a lehetőségét, hogy létezhet. A Kellas macska a kriptidek csoportjából átkerült az ex-kriptidek és a 100%-ban bizonyított állatok létezésének csoportjába. Az eddig hitetlenkedő zoológusok is foglalkoznak vele.

1 megjegyzés:

  1. Ami a második képen van, hasonlít az én macskámra, aki már évekkel ezelőtt megszökött. Annak is van egy fehér folt a mellkasán, ami nyakkendő alakú volt.

    VálaszTörlés