2012. május 28., hétfő

Wolpertinger

Első észlelés: -
Hely: Európa, Németország, Bajorország

A bajor folklórban szerepel egy állat, melynek neve Wolpertinger, de hívják még Wolperdinger-nek,Poontinger-nek, valamint Woiperdingernek is, attól függ Németország mely területén járunk. A Grimm testvérek gyűjtötték össze a bajor legendákat,melyből kiderül, hogy 1753-ban a lényt még Kreissl-nek hívták és komolyan hitt valaki a létezésében. A bajorországi alpesi erdőkben él a folklór szerint és kinézete igencsak különös. Többféle állati testrészekből "áll össze" ez az állat, mint például szárnyak, agancs, farok és agyar, de a legelterjedtebb leírása a nyúl és szarvas keveréke vagy a szarvas és mókus keverék.
A legendákban még arról is értesülünk, hogy egy félénk állattal van dolgunk és csakis akkor kaphatják el a vadászok ha éjjel sót hintenek a farkára. Elkapható még úgy, hogy teliholdkor fogunk egy lapátot, zsákot, botot valamint gyertyát. A bottal kitárjuk a zsák nyílását, majd pedig mellé tesszük a gyertyát égve. A Wolpertingerz vonzani fogja a gyertya fénye és így ásóval könnyen belökhetjük majd a zsákba. De más is vonzza még az állatot: a fiatal és csinos nők a félhomályban, az erdő szélén.
Természetesen az állat nem létezik, de más helyeken is szerepelnek hasonló állatok, mint például a svéd Skvader és az amerikai Jackalope, melyekről majd még külön fogok írni valamikor a blogban. A német folklórban szó van még más keverék lényekről, mint például az Elwtritschről vagy a Rasselbockról.
A Wolpertinger olyan népszerű, hogy gyakran valódi kitömött állatokból összeállítják és cégek, fogadók falain jelennek meg vagy pedig túristáknak adnak el ilyet emléktárgyként.
A Müncheni "Deutsches Jagd-und Fischerei" nevű vadászati és halászati múzeum állandó kiállítást tart a lényről, ugyanis az emberek imádják ezeket a preparációkat.
SAJÁT VÉLEMÉNY: Marha jó, főleg a vadászásával és elkapásával kapcsolatos dolgok xD Előfordulási helye: Ittasok által lakott erdős területeken.

5 megjegyzés:

  1. Anatómiailag lehetetlen lenne, hiszen 6 végtagú gerinces állat nem lehet, ráadásul madár és emlős keveréke, ami szintén lehetetlen...
    Van aki tényleg hitt ebben?! xD
    Jó a poszt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha leírták, hogyan is lehet elkapni, akkor valószínűleg igen, hittek xD És igen, biológiailag sem létezhet. De azért vicces ember lehetett aki kitalálta!XD

      Törlés
    2. A kacsacsőrű emlős pl madár és emlős keveréke...volt.

      Törlés
  2. Kacsacsőrű emlős? Az elsőt amit Európába vittek, szét akarták cincálni, letépni a csőrét, mert azt hitték ragasztva van. Persze nem gondolom hogy valós lény, de vannak furcsa dolgok a természetben.

    VálaszTörlés
  3. Egyébként mennyire hiszékenyek ezek a émetek

    VálaszTörlés