2011. augusztus 22., hétfő

Mamlambo

Első észlelés: 1997
Hely: Dél-Afrika

Egy kriptid, mely állítólag a Dél-Afrikai Mzintlava folyóban él az Ayliff hegy közelében. Egyes híresztelések szerint megölt 7-9 embert, akik épp átakartak kelni a folyón, de megtámadta őket az állat. Azonban erre semmiféle bizonyíték nincsen. A rendőrség kivizsgálta az ügyet és pár ember halálát egyszerű fulladásnak könyvelték el, mert a folyamatos esőzések miatt, megnőtt a víz magassága. Volt olyan áldozat is akin vágások voltak, de ezeket folyami rákok csinálhatták az ollójukkal. A környék lakói azt állítják, hogy az állatnak lófeje van, de az alsó teste hal és a nyaka kígyó szerű. A legendák szerint a Mamlambo gyakran megjelenik villámlás közben, mert azt mondják vonzhatja a villámot.
Andile Nomabhunga újságíró már számos jelentést kapott a szörnyről. A legutóbbi áldozat egy kislány volt és a helyiek már félnek az állattól, követelik hogy tegyenek valamit vele kapcsolatban. A nemzeti mezőgazdasági minisztérium küldött természetvédelmi tisztviselőket a terepre hogy vadásszák le a lényt, de sikertelenül végződött.
Az egyik faluban él egy Matshunga nevű férfi, aki látta az állatot, amely több mint 20 méter hosszú, kígyószerű, kis lábkinövései vannak, éjjel zöld színben ragyogott és a fején valamiféle tapadókorong van, amivel kiszívja az áldozata agyát és arcát.
Többen is észlelték a lényt, egy csoport tanárnő visszatért a faluba és elmondták, hogy látták a folyónál. Állították, hogy nem tudatlanok és babonások, műveltek és tanárok is és a folyón többet nem mernek átkelni. Mthokozisi Sigcobeka kisfiú - aki csak 6 éves - szerint az apját ez az állat ölte meg mikor elment vadászni.
Pár kriptozoológus szerint egy megmaradt Cadborosaurus lehet vagy valami rokona.Erre az őslényre illenek a leírások, a kígyótest, a lófej és a két kis végtag is, azonban tudtommal ez az állat tavakban és óceánokban élt nem pedig folyóban.

SAJÁT VÉLEMÉNY: Elég kevés bizonyíték van a lény létezésére, ráadásul pár halálesetnél kiderült, hogy csak a folyóba fulladtak az emberek. Tehát : többen igazi állatnak vélik a lényt, de inkább egy nagyra nőtt édesvízi harcsára tippelnek, mint egy lófejű kígyószerű állatra, de szóba került már néhány őshüllő és őshal is. Szerintem a kriptid nem úgy néz ki, ahogy páran jelentették, szerintem is valami nagy halféle lehet a dolog mögött, esetleg óriáskígyó amely az áldozatot a fejénél fogva próbálta lenyelni, ezért hiszik páran azt, hogy kiszívja az áldozatai agyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése