2011. november 16., szerda

Sigbin

Első észlelés: - nincs adat -
Hely: Fülöp szigetek

Ez a kriptid nem tudni hogy csak egy mitológiai lény-e vagy egy létező ismeretlen állat. Főleg népszerű a Visayas és a Mindanao szigetek lakói körében. A Fülöp szigeteki történetek szerint éjjel garázdálkodik és a sötétben kapja el áldozatait és kiszívja a vérüket. Leírásokból tudjuk, hogy két denevérszerű szárnya van, óriási füle, az arca undorító és volt aki kecskéhez hasonlította. A lábai nagyon aprók a hosszú karmos kezeihez képest. Van egy hosszú rugalmas farka is amit ostorszerűen használ. Szaga büdös és émelyítő. Láthatatlanná is tudnak válni az emberi szem számára.
A legenda szerint vannak olyan családok akik rendelkeznek ilyen lényekkel és a parancsaikat is teljesítik. Az érdekes hogy agyagból készült edényben tárolják őket. Erősen hasonlítanak két másik Fülöp szigeteki lényekhez, az Aswang és Wak Wak-hoz akik szintén vérszívóak.
Vannak spekulációk, miszerint tényleg észleltek ilyen lényeket és nem csak a képzelet vagy a mitológia,babona szülöttei. Egyesek szerint ez egy új és még felfedezetlen faj. Mások szerint ez nem más, mint egy kenguru vagy egy erősen kengurura hasonlító állat. A lény leírása erősen hasonlít rá, tehát a behajlított lábak, a hosszabb kezek, a farok és az óriási fülek ( kivéve a szárnyakat) . Van egy harmadik verzió is, ez pedig nem más, mint a macska-róka új faj kereszteződése, amit 2003-ban fedeztek fel és erősen hasonlít a Sigbin-re, így azt feltételezik, hogy számos Sigbin észlelés ennek a fajnak a listájára írható.
Sajnos semmiféle más adat nem található a lényről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése